ZONE
VII Evropski fitnes kongres

Evropski fitnes kongres je manifestacija od nacionalnog značaja, koju već sedmu godinu za redom, Savez za rekreaciju i fitnes Srbije uspešno realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Centralna tema ovogodišnjeg kongresa je funkcionalni trening. Renomirani gosti i predavači iz zemlje i inostranstva osvetliće ovaj aktuelni fenomen sa različitih strana: medicinskog, trenerskog, marketinškog...

Evropski fitnes kongres s pravom važi za najznačajniju manifestaciju ove vrste u regionu, standardima koje je na početku postavio i koje tokom godina unapređuje (kompetentni predavači, simultani prevod po najvišim standardima, ishrana i osveženje, sertifikati i materijal za polaznike i slično).

Main stage

Quarterly najvećeg svetskog provajdera grupnih programa Les Mills (Body attack, CX Worx, Body vive, Body balance ...), klasici poput Step i Dance aerobika, Zumba, čija zvezda ne tamni već godinama, ali i noviteti na našim prostorima kao što su Body art i Piloxing i mnogi drugi programi, uz najsavremenije ozvučenje i svetlosne efekte - najbolji su poziv svima da ova tri sajamska dana provedu ispred glavne bine. Da će instruktori i svi zaljubljenici u fitness uživati u ovom atraktivnom programu garant su imena poput Tamare Ratković, Sanje Kocić, Jasne Đokić, Ane Matejak, Asje Petersen, Irene Slovaček...

Funkcionalna zona

Za zavisnike od adrenalina i programa visokog intenziteta, funkcionalna zona je mesto gde će moći da testiraju svoje granice. Svi koji se odluče za ovu zonu moći će da rade na svojoj snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti pomoću tzv. vodova (WOD – Workout of the day) i upotrebom rekvizita kao što su traktorske gume, girje, užad ili vijače, ali i da isprobaju kako izgleda trening pripadnika specijalnih jedinica ili MMA boraca.

Predavanja

Iako će na sajmu Belfis akcenat biti na praktičnim aktivnostima, ni teorijska znanja neće biti zanemarena. Profesori i dekani sportskih fakulteta iz cele Srbije održaće predavanja u salama Gračanica i Ravanica hotela Holiday Inn. Prof. dr Vladimir Koprivica, prof. dr Dejan Madić, prof. dr Sergej Ostojić, prof. dr Dušan Perić samo su neki od profesora koji će izlagati na aktuelne teme iz oblasti fitnesa i sportske rekreacije.

Radionice

Konstantno usavršavanje uslov je za napredovanje u poslu. Za sve trenere i instruktore obezbeđen je izuzetno bogat program radionica na kojima će moći da se upoznaju i ovladaju novim ili usavrše postojeća znanja i veštine. Sve oblasti fitnesa biće zastupljene: grupni aerobni programi, funkcionalni trening, pilates, personalni treninzi, ishrana...

Aqua Zona

Prednosti vežbanja u vodi u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti. Svi posetioci će moći da otkriju kakva su terapijska svojstva vode i prisustvuju promociji vodenih sportova, a instruktori akvabika će moći da unaprede svoju tehniku i znanje u radu sa našim našim najboljim trenerima. Sve to na bazenu specijalno za ovu priliku postavljenom ispred Belexpo centra.

Čunga lunga dečija zona

Naši najmlađi posetioci u Čunga lunga dečijoj zoni moći će da uživaju u mnoštvu aktivnosti kako sportskih - različite igre, vežbe sa loptom, poligoni, demonstracije školica sporta, promocije sportova, tako i zabavnih – animacije, zabavni program, predstave … Sve ove aktivnosti usmerene su ka jednom cilju: da deci predstavimo koliko je za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, dobre radne sposobnosti važno redovno bavljenje sportom.

Body&mind zona

Pilates, joga, wellness, masaža kao i druge programe usmerene na razvoj tela i duha moći ćete da nađete u Body&mind zoni koja se nalazi u hali. Kako da se istežete i jačate u isto vreme, kako izgleda pilates za trudnice, šta podrazumeva akro joga, a kakva je joga smeha videćete u okviru ovog segmenta sajma Belfis.